Info Kiosk




INFO KIOSK : Διαδραστικοί Σταθμοί Πληροφόρησης



  


Από την πλατεία Κατεχάκη στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων και συγκεκριμένα στο χώρο μπροστά από το Μεγάλο Αρσενάλι ξεκίνησε χθες το πρωί η εγκατάσταση των ειδικών διαδραστικών σταθμών πληροφόρησης των επισκεπτών και όχι μόνο.
Σε αυτό το στάδιο θα εγκατασταθούν συνολικά τέσσερεις διαδραστικοί σταθμοί πληροφόρησης (info kiosk) ,μέσα στη Δημοτική Αγορά, στην Πλατεία Κατεχάκη, έξω από το Μεγάλο Αρσενάλι,στη συμβολή των οδών Σήφακα και Ποτιέ (Μαχαιράδικα) και εντός του Ναού του Αγίου Ρόκκου, ενώ ήδη λειτουργεί και ένας σταθμός στο φουαγιέ του Δημαρχείου Χανίων.
Η εγκατάσταση κάθε σταθμού εκτός βέβαια από την μεταφορά του βάρους 300 κιλών εξοπλισμού και τη σύνδεσή του με το ηλεκτρικό ρεύμα επιβάλλει και τον προγραμματισμό του για να μπορεί να παρέχει τις αναγκαίες πληροφορίες.
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος εκ μέρους της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Χανίων Λεωνίδας Μανωλικάκης «ο κάθε ένας σταθμός πληροφόρησης έχει τη δική του διαδικασία εγκατάστασης καθώς πρόκειται για μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας».
Τα info kiosk ουσιαστικά αποτελούν μια μοναδική διαδραστική – ζωντανή - παρουσίαση της πόλης των Χανίων μέσα από τους αιώνες μέχρι και σήμερα, όπου οι επισκέπτες και όχι μόνο, θα μπορούν να έχουν μια πλήρη ενημέρωση για το σύνολο της πόλης, από τα μνημεία, τους δρόμους, την ιστορία, τις δραστηριότητες, τον πολιτισμό αλλά και χρηστικές πληροφορίες. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης στο πλαίσιο της αστικής ανάπτυξης της συνοικίας της Σπλάντζιας, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 11 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης στο σταθμό πληροφόρησης της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

(Άρθρο : Ναπολέων Σαραντίδης, δημοσιογράφος)