Το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Αλκης Ζέη










Με κατάμεστη την αίθουσα του ιστορικού Νεωρίου του Μόρο, Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου αυτοβιογραφικού βιβλίου της Αλκης Ζέη “Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο” που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”.

Η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων αφηγείται το παραμύθι της ζωής της και ζωντανεύει μία ολόκληρη εποχή, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Ένα συναρπαστικό βιβλίο, γραμμένο με αγάπη και τρόπο μυθιστορηματικό. Μιλώντας στα «Χ.Ν.» η συγγραφέας υπογράμμισε ότι «είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στα πανέμορφα Χανιά που έχουν  ήλιο. Με κάνουν να ξεχνιέμαι, σαν να μην υπάρχει κρίση, σαν να υπάρχουν μόνο τα Χανιά, το βιβλίο και οι Χανιώτες”.



Παράλληλα, ο Δήμος Χανίων τίμησε τη συγγραφέα για το σύνολο του έργου της.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, μεταξύ άλλων επεσήμανε: “Τα βιβλία της Άλκης Ζέη έχουν μεταφραστεί σε αρκετές ξένες γλώσσες και έχουν αγαπηθεί από δεκάδες αναγνώστες κάθε ηλικίας. Το πλούσιο συγγραφικό έργο της, αποτελεί σταθμό στην ιστορία της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας. Είναι πρωτοπόρος στον χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά, διότι χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο τρόπο, τους μιλάει για ιστορικά γεγονότα με προσιτή μορφή. Τα βιβλία της συγγραφέως αποτελούν αφορμή για προβληματισμό και περισσότερη αναζήτηση πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων”.

Με δήλωσή της  η κα Στέλλα Κουτσουπάκη Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Ιστιοπλοικού Ομίλου Χανίων αναφέρει «είναι μεγάλη τιμή για εμάς να φιλοξενούμε τη διάσημη συγγραφέα κα Άλκη Ζέη. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Χανίων, τη Δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων, τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”, και το βιβλιοπωλείο “Πετράκη” γιατί επέλεξαν τον χώρο μας  για αυτή την εκδήλωση”.



Για το βιβλίο μίλησε η Βαρβάρα Περράκη, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Χανίων και οι ιδιοκτήτριες από το βιβλιοπωλείο “Πετράκη”.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η δικηγόρος Ευαγγελία Νικάκη και ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Λεωνίδας Μανωλικάκης, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε η ραδιοφωνική παραγωγός Κάλλια Σωτηράκη.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων (Τμήμα Δημοτικών Βιβλιοθηκών) και το βιβλιοπωλείο “Πετράκη” με την  υποστήριξη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.


Δημοσίευμα της Εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα" 5/11/2013